Elkészítés: A sütőlemezekre sütőpapírt helyezünk, amelyeken bejelöljük a tortalapok méretét. Körzővel 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk a sütőpapírokra, összesen 6 darabot, mert a dobostorta elkészítéséhez 6 piskótakorongra lesz szükségünk.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, végül óvatosan, két részletben hozzákeverjük a lisztet is.
Az előkészített sütőpapírra kenőkéssel felkenjük egyenletes vastagságban a tésztát, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a 6 db tésztakorongot (1,5-2 cm magasságú tortalapokat kell kapjunk).
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, de a tűzről azonnal levesszük. Állandóan kevergetve kihűtjük, majd belekeverjük a kakaóport. Habverővel jól kikeverjük, és 6 részre osztjuk (1 részt félreteszünk a torta oldalának bevonására).
5 tortalapot egymásra raktunk, közben mindegyiket megkenjük krémmel. A hatodik lapot félretesszük.
A kockacukrot felolvasztjuk, és karamellszínűre pirítjuk. Ráöntjük a hatodik lapra, és gyors mozdulatokkal egyenletesen szétkenjük rajta. Még forrón bejelöljük rajta a szeleteket, és rárakjuk a torta tetejére.
Kevés krémmel a torta oldalát is bekenjük, és beszórjuk darált dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.