Elkészítés: A szűzet leöblítettem, a hártyáját és a zsiradékot eltávolítottam, kb. kétujjnyi vastagon felszeleteltem. Óvatosan klopfoltam csak, hogy ne legyen vékony, a sütésnél ne száradjon ki. Széleit pár helyen bemetszettem, enyhén sóztam, bedörzsöltem kakukkfűvel, borssal és rozmaringgal. A hűtőben pihentettem, ameddig a gombapaprikást elkészítettem.
A szalonnát lassan kisütöttem, a pörcöt kiszedtem, a visszamaradt zsiradékban megdinszteltem a vöröshagymát, benne a fokhagymát megfutattam, meghintettem pirospaprikával, elkevertem, beleöntöttem a zöldpaprikát és a paradicsomot, sóztam, borsoztam, együtt pirítottam-pároltam pár percig, majd hozzáadtam a gombát, a kisütött szalonnát, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam, lefedve közepes hőfokon pároltam, ameddig a gomba össze nem esett. A tejfölben elkevertem a lisztet, a gombát behabartam, majd a petrezselyemzöldjét is belekevertem.
Ameddig a gombapaprikás főtt, bő, sós vizet forraltam, a tésztát megfőztem, leszűrtem, a gombapaprikással összekevertem.
A szűzszeleteket lisztbe forgattam, forró olajban mindkét oldalukat hirtelen kb. 2-2 perc alatt megsütöttem, majd a gombapaprikással és tejföllel tálaltam.
Friss salátát kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.