Elkészítés: A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A cukorral, a fahéjjal, a citrom levével fél liter vízben feltesszük főni, forrás után pár percig hagyjuk a tűzön. Ha kész, kicsit lehűtjük, az almát leszűrjük és lecsepegtetjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk-kilisztezünk egy 26 centis tortaformát.
A tésztához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját krémesre keverjük a vajjal és a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, végül finoman beleforgatjuk a fehérjékből vert habot.
A tészta felét a tortaformába tesszük, és elosztjuk rajta a lecsepegtetett almát. Befedjük a maradék tésztával, megszórjuk a mandulaforgáccsal.
A tortát a sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a tortaformából, tálra tesszük, megszórjuk a porcukorral. Tejszínnel, almával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.