Elkészítés: 1. A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral, és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett 20x25 cm tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 perc alatt megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal, majd megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém megszilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.