Megmossuk a húst, leitatjuk róla a vizet, a csont mellett hosszában zsebet vágunk.
A tejfölt összekeverjük a mustárral, olajjal, őrölt borssal, egy zúzott fokhagymával, majd beleforgatjuk a húst. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Egy fej hagymát apróra vágunk, olívaolajon egy csipet só hozzáadásával megdinszteljük, rátesszük a szárított paradicsomot, majd rárakjuk az apróra vágott nyúlmájat, két-három percig pirítjuk.
Egy tálban elkészítjük a tölteléket: vízbe áztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással, rátesszük az apróra vágott sült krumplit, a hagymás nyúlmájat, meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, majd belekeverjük a reszelt sajt felét.
A tölteléket beletesszük a nyúlcombba. Baconnal körbetekerjük és kiolajazott tepsibe tesszük. Ha marad a masszából, azt baconba tekerjük és a hús mellé rakjuk.
A comb tetejére lila hagyma szeletet és aszalt paradicsomot teszünk. Ráöntjük a pezsgőt és lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Sütés közben két-három alkalommal meglocsoljuk a szaftjával. Ha megpuhult a húsról levesszük a fóliát, rátesszük a reszelt sajt felét és készre sütjük.
Megjegyzés
Elég ritkán eszünk nyulat, pedig egészséges. Próbáljunk újítani, nem csak paprikás, rántott nyúl készíthető - persze azok is finomak. Ajánlom figyelmetekbe ezt a receptet, amely egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.