A megtisztított húst vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük tepsibe, és sózzuk, borsozzuk meg. Morzsoljuk rá a kakukkfű lecsipkedett levelet, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, valamint a sertészsírt. Öntsünk mellé kevés vizet, és fedjük le. Toljuk 180 fokos sütőbe 60 percre. Közben locsoljuk meg néha a pecsenyelével. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Öntsük lábosba a keletkezett pecsenyelét, a húst toljuk vissza a sütőbe további 10 percre. Forraljuk fel a tejet, a lisztet pirítsuk meg kissé a felforrósított vajon. Kis adagokban adjuk hozzá a tejet, és folyamatosan keverjük csomómentesre. Végül öntsük hozzá a pecsenyelét is, és főzzük együtt 10 percig.
Aprítsuk finomra a zöld fűszerek lecsipkedett leveleit, és adjuk a mártáshoz. Kínáljuk a sültet a zöld fűszeres szósszal. Főtt burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.