Az alapléhez adunk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, majd lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a felnegyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Kevés rozmaringgal fűszerezzük, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk.
15-20 perc alatt elpárologtatjuk a levét, közben pótoljuk 1-2 merőkanálnyi csirkelével. 20-30 perc alatt készre főzzük a ragut, a legvégén hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat.
Amikor omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, és csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk. A húst az elkészült raguba keverjük.
A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forró, sós vízben megfőzzük, és rögtön tálaljuk a raguval.
Megjegyzés
Gordon Ramsay receptje. Nyúlhúst a kispesti piacon vettem, általában csütörtökönként van friss szállítmány, ami szombatig még néha kitart. 3 comb volt kb. 1 kg, kb. 1600 Ft-ért (rengeteg hús volt rajta). Biztosan lehet sok piacon kapni nyulat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.