Egy nagyobb lábasba kevés olajat teszünk, hozzádjuk a szalonnát és piros-ropogósra sütjük, majd kiszedjük.
A visszamardt forró zsiradékon elősütjük a feldarabolt nyúlhúst, majd kiszedjük, és beletesszük a zöldségeket, és puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, kissé áttörjük, a szalonnát, a húsdarabokat visszatesszük, felöntjük a borral és egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringágakat és a paradicsomot.
Lassú tűzön kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott olivabogyókat és a kapribogyót, és további kb. 20 percig pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az vajban megdinsztelt apróra vágott zsályaleveleket. A ragut kiforraljuk és tűzforrón, friss fehér kenyérrel vagy zsályás galuskával tálaljuk.
Megjegyzés
Szokatlan, de különleges ízhatású a zsályás nokedlivel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.