Nyeles serpenyőben egy kevés olajon körbepirítjuk a csirkecombokat, majd kivesszük és félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd a felaprított vörös,- és fokhagymát, felöntjük a borral és pároljuk pár percig, utána visszatesszük a húsokat.
Meglocsoljuk fél citrom levével, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük az alaplével, és alacsony lángon, gyöngyözve, fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
Ha a hús mindenhol átfőtt, ismét kivesszük a serpenyőből, a szószt hagyjuk még sűrűsödni pár percig, és az aprított zsályát is hozzáadjuk. Ezután elzárjuk alatta a tűzhelyet, és hűlni hagyjuk pár percig.
Közben a tojást felverjük a maradék citromlével, adunk hozzá 1 merőkanálnyit a szószból, hőkiegyenlítés végett, és lassan, folyamatosan kevergetve a szószhoz csorgatjuk. Forralunk rajta egyet, közben egy picit rázogatjuk, nem keverjük.
A csirkecombokat visszatesszük a szószba, átforgatjuk, és főtt rizzsel tálaljuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A CITROMOS-ZSÁLYÁS CSIRKECOMB
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.