Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Csilis csirkecomb sajtos spagettivel recept
recept
Egyszerű

Csilis csirkecomb sajtos spagettivel

75 perc
4 adag
Átlagos
2017. 09. 06.

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, és egy tálba tesszük. A páchoz egy kisebb tálba olajat öntünk, ráfacsarjuk a lime levét, belereszeljük a fokhagymát, ízesítjük a sóval, borssal és a felaprított csilivel. Ezután a páccal alaposan bedörzsöljük a combokat. A megmosott és leszárított bazsalikom leveleit összetépkedjük és a húshoz adjuk. Letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára vagy legalább egy órára.
  2. Egy tepsit kikenünk egy kevés zsírral, beletesszük a combokat, és 180 fokon fóliával letakarva 30 percig sütjük, majd amikor a hús megpuhult, a fóliát levéve kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
  3. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, lobogó, bő vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük.
  4. Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Ezután felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk, és teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk. Sóval, frissen őrölt borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan elkeverjük, hogy elolvadjon benne.
  5. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát, megszórjuk friss, felkarikázott csilivel és nagyobb darabokra tépkedett bazsalikommal. Összeforraljuk, és a sült csirkecombokkal tálaljuk.
Megjegyzés
Sokszor úgy vagyunk az ételekkel, hogy szeretjük a megszokott, ismert ízeket, de azért néha egyszer-egyszer érdemes megpróbálni más ízben is ugyanazokat az alapanyagokat. Ehhez pedig nem kell más, minthogy legyünk elég bátrak kipróbálni másféle fűszerezéseket. Egy kevés friss, zöld fűszernövény, némi lime vagy citrom és friss csilipaprika már elég is, hogy egy hagyományos sült csirkecombot más köntösbe bújtassunk, mint ahogy megszoktuk. Persze, ennek az ételnek érdekes része a tésztaköret is, mivel ugyanazokkal a fűszerekkel készült, mint a hús, de mégis más, mivel ad egy kis pluszt az ételnek a sajtmártás miatt. A besamelt még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Klasszikus csirkepörkölt
Recept
Rafinált

Klasszikus csirkepörkölt

180 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.16.

Fűszeres, babos quesadilla
Recept
Egyszerű

Fűszeres, babos quesadilla

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.11.18.

Besamelmártás alaprecept
Recept
Egyszerű

Besamelmártás alaprecept

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.10.02.

Sült csirkecomb lime-os rizzsel
Recept
Egyszerű

Sült csirkecomb lime-os rizzsel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.21.

Csilis bab (Chili con carne)
Recept
Egyszerű

Csilis bab (Chili con carne)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.14.

Vörösboros marhapörkölt
Recept
Mester

Vörösboros marhapörkölt

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.11.

Krémes karfiolleves
Recept
Bonyolult

Krémes karfiolleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2024.08.31.

Hasonló receptek

Félórás paradicsomos csirke recept
Recept
Egyszerű

Félórás paradicsomos csirke

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

|

2024.07.07.

Enyhén csípős chilis bab  recept
Recept
Egyszerű

Enyhén csípős chilis bab

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.05.31.

Brazil csirkekrokett (Coxinha) recept
Recept
Bonyolult

Brazil csirkekrokett (Coxinha)

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2023.10.02.

Tzatziki recept
Recept
Egyszerű

Tzatziki

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2023.09.21.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

46 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.