Kifacsarjuk a fél citrom levét, majd elkeverjük 1/2 dl olívaolajjal, 1 gerezd zúzott vagy aprított fokhagymával, sóval, borssal, majd belerakjuk a csirkemelleket, és legalább 30 percig pácoljuk, de akár egy egész éjszakára a pácban hagyhatjuk a csirkét.
A körethez a burgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Héjastól, hosszanti irányban nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőtálcán elrendezzük. Egy mozsárban az oregánót, a kakukkfüvet, és a pirospaprikát sóval és borssal összedolgozzuk, alaposan megszórjuk vele a krumplikat, majd olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha már a külseje ropogós, de belül finom krémes marad a burgonya.
Közben a húsokat kivesszük a pácból. 1-1 vékony egész citromszeletet vágunk mindegyik hússzeletre, majd ráteszünk 2-2 zsályalevelet, és 2 szál metélőhagymával szorosan átkötjük.
Egy száraz serpenyőt felhevítünk, majd beleteszünk egyszerre 2 csirkeszeletet, majd 4-5 perc elteltével megfordítjuk, és a citromos-zsályás oldalán is további 3 percig sütjük.
A metélőhagymát felíprítjuk, elkeverjük a görög joghurttal és egy pici sóval, majd a citromos-zsályás csirkemellhez és a fűszeres burgonyahasábokhoz tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.