Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk.
Amikor a tésztát teljesen összedolgoztuk, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat kikeverjük a tojássárgákkal, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, mint a bejglit. Másfél centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét tojássárgával és sóval elkevert tejföllel lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés
Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle. Ajánlom reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.