Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy nagy tálban összekeverjük a maradék cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, majd hozzászórjuk a lisztet és kissé összeforgatjuk, majd magas fokozaton 1,5-2 percig keverjük, kissé kivilágosodik.
A fehérjéből kicsit a masszához adunk, fellazítjuk vele, majd óvatosan beleforgatjuk a többi fehérjét is.
A tortaformának (23 cm) csak az aljára rakunk papírt és beleöntjük a masszát. Elsimítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba.) Ha kihűlt, megkenjük 1 evőanál málnadzsemmel.
A fehércsokikrémhez a csokoládét felolvasztjuk egy tálban, a tejszínt felfőzzük. Ezalatt a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe (ellepje).
A megolvasztott csokoládéhoz hozzácsurgatjuk a forró tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy gépi vagy kézi habverővel kihűlésig habosítjuk a fehércsokoládés tejszínt.
Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a lapzselatint kivesszük a vízből, kinyomjuk belőle a vizet, majd hozzáadott vízzel (10 grammnál 4 evőkanál, 5 grammnál 2 evőkanál víz) felolvasztjuk. Folyamatos keverés mellett keverjük a krémhez, majd addig keverjük a krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni.
A krémet, mielőtt teljesen behúzna, egyenletesen terítsük el a piskótán, majd betesszük a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a krém teteje.
Ha megfagyott a krém, a krémnél alkalmazott módon hideg vízbe áztatom a maradék 5 gramm lapzselatint, majd kinyomom belőle a vizet, megolvasztom, és a málnadzsemhez öntöm folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen elterítem a fagyos krém felszínén.
Az így kapott tortát vissza teszem a fagyasztóba, és ott marad kb. fél órán át. (Ne legyen a dzsem törős, jégkristályos, csak annyira, hogy stabillá váljon.)
Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval kiszúrom a tortából a desszerteket, és kókuszreszelékkel meghintve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.