Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy nagy tálban összekeverjük a maradék cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, majd hozzászórjuk a lisztet és kissé összeforgatjuk, majd magas fokozaton 1,5-2 percig keverjük, kissé kivilágosodik.
A fehérjéből kicsit a masszához adunk, fellazítjuk vele, majd óvatosan beleforgatjuk a többi fehérjét is.
A tortaformának (23 cm) csak az aljára rakunk papírt és beleöntjük a masszát. Elsimítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba.) Ha kihűlt, megkenjük 1 evőanál málnadzsemmel.
A fehércsokikrémhez a csokoládét felolvasztjuk egy tálban, a tejszínt felfőzzük. Ezalatt a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe (ellepje).
A megolvasztott csokoládéhoz hozzácsurgatjuk a forró tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy gépi vagy kézi habverővel kihűlésig habosítjuk a fehércsokoládés tejszínt.
Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a lapzselatint kivesszük a vízből, kinyomjuk belőle a vizet, majd hozzáadott vízzel (10 grammnál 4 evőkanál, 5 grammnál 2 evőkanál víz) felolvasztjuk. Folyamatos keverés mellett keverjük a krémhez, majd addig keverjük a krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni.
A krémet, mielőtt teljesen behúzna, egyenletesen terítsük el a piskótán, majd betesszük a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a krém teteje.
Ha megfagyott a krém, a krémnél alkalmazott módon hideg vízbe áztatom a maradék 5 gramm lapzselatint, majd kinyomom belőle a vizet, megolvasztom, és a málnadzsemhez öntöm folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen elterítem a fagyos krém felszínén.
Az így kapott tortát vissza teszem a fagyasztóba, és ott marad kb. fél órán át. (Ne legyen a dzsem törős, jégkristályos, csak annyira, hogy stabillá váljon.)
Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval kiszúrom a tortából a desszerteket, és kókuszreszelékkel meghintve tálalom.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.