Elkészítés: Előző este az aszalt szilvát és az aszalt barackot külön-külön beáztatjuk citromos teába, közben kevés borral meglocsoljuk.
A karajt bepácoljuk aprított vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, egész bors, mustár, ételízesítő, só, olaj és kevés víz keverékébe.
Másnap a karajt a pácléből kiemelve kicsit sózzuk, borsozzuk, olajozott tepsibe fektetjük, és betakarjuk baconszeletekkel. Köré rakjuk a lecsöpögtetett aszalt gyümölcsöket, kevés vizet, bort öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk, és sütőben pároljuk, majd fólia nélkül megpirítjuk.
A karajt hagyjuk kicsit hűlni, majd vékonyan felszeleteljük. Köré rakjuk a gyümölcsöket, és burgonyapürével kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.