Egy 20 cm-es kerek tortaforma (vagy az air freyerhez adott sütőedény) oldalát kivajazunk, az alját kibéleljük sütőpapírral.
Elektromos habverővel felhabosítjuk a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, az egész tojásokat, a citrom héját és a levét. 3-4 percig keverjük, amíg krémes lesz.
Az előkészített formába belekanalazzuk a tésztát.
A tortaformát betesszük a forrólevegős sütő kosarába. Az air fryert 160 fokra állítjuk, és 25 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, és ha szükséges, tovább sütjük.) Ha kész, 5 percre félretesszük, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, porcukorral meghintjük és langyosan tálaljuk.
Megjegyzés
A kész tortát citromos krémmel vagy pudinggal is megtöltheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.