Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd félretesszük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vízzel, olajjal, a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzátesszük a lisztet, melybe belekevertük a sütőport, és felváltva adagoljuk a habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön a hab. Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát. 165 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingokat, hozzátesszük a sárgákat is, és jól összedolgozzuk. A keveréket hozzáöntjük a többi tejhez, és állandó keverés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. Ezután kikeverjük a margarint a porcukorral, és összedolgozzuk a már kihűlt pudinggal. A krémből kb. 1/3 részt kiveszünk, félretesszük, a maradék 2/3 részbe pedig belekeverjük a kávét. A tejszínt felverjük kemény habbá.
Ha már a piskóta is meghűlt, tojásformát vágunk ki belőle úgy, hogy minél kevesebb rész essen le. Hosszában 3 részbe vágjuk, majd megtöltjük a következő sorrendben: piskóta - kávékrém - tejszínhab -piskóta - kávékrém - tejszínhab - piskóta.
Most elővehetjük a félretett natúr krémet, melyből elveszünk 2-2 evőkanálnyit, melyeket megszínezünk az aromákkal, így kapunk zöld, rózsaszín és barna színeket. Már csak díszíteni kell: bevonjuk a tortát a natúr krémmel, majd rányomjuk a színes krémeket. Kissé kihűtjük, és már fogyasztható is! Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.