Előkészítés: Az epret gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra törölgetjük, kicsumázzuk, és 20 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. Kibélelünk egy 18-20 cm átmérőjű, kb. 1,8 liter űrtartalmú, gömbölyded tálat két, keresztben egymásra fektetett folpackkal úgy, hogy a tál belsejét teljesen befedjék, széleik pedig túllógjanak a peremén. Kemény habbá verünk 5 dl tejszínt.
Elkészítés: Tálba tesszük az epret, botmixerrel pépesre-darabosra törjük, meghintjük a porcukorral, a citromlével és a Maraschinóval. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk hideg vízbe. 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Kinyomkodjuk a kocsonyásra puhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön csak addig melegítjük, amíg felolvad. A zselatinban elkeverünk előbb 3-4 evőkanál eperpépet, majd folyamatosan keverve az eperpéphez adjuk. Kanalanként, lyukas fakanállal vagy kézi habverővel kíméletesen beledolgozzuk a tejszínhabot, és a kibélelt tálba simítjuk. A tetejét befedjük babapiskótákkal, kissé bele is nyomkodjuk. A szélekről visszahajtjuk a fóliát, és legalább 6 órára, még jobb, ha egész éjszakára hidegre tesszük (kevesebb idő alatt nem köt meg teljesen a közepe!). Tálaláskor a maradék tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, csillagcsőrös habzsákba tesszük. A félretett eperszemeket félbe-negyedbe vágjuk. A bombát egy kerek, lapos tál közepére borítjuk, lehántjuk róla a fóliát. Körberakjuk az eperrel, a tetejére csinos habrózsa-alakzatokat nyomunk, megdíszítjük eperrel, végül néhány mentalevéllel vidámítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.