Elkészítés: A tésztához a porcukrot a tojásfehérjével felverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a sütőpor és a gőz felett megolvasztott csokoládét. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.
A krémhez kb. 1 dl eperlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne. A tejszínt habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, (nem kell megijedni ha darabos lesz, mert ha a krémsajt belekerül, ez elmúlik), hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítom tovább a robotgéppel még legalább 5 percig, ezután jön bele a 2 dl eperlé.
A zselatinhoz teszek 4 evőkanál krémet, kézi habverővel összekeverem, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a felét, eperdarabokat helyezek még bele, és úgy öntöm rá a másik felét. Kb. 3 órára hűtőbe teszem.
A díszítéshez habbá verem a tejszínt habfixálóval, gyümölcsös tejsavóval, nem tejjel. Díszítem vele a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.