Elkészítés: A tésztához a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojássárgáját, a sütőporral összeszitált lisztet és a tejet apránként beledolgozzuk. Egy margarinnal kikent, liszttel behintett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formából kiemelve hagyjuk kihűlni.
Közben az áttört túrót a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk, majd forrásig melegítjük, és a túróba forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is lazán a túróba keverjük.
A kihűlt tortalapot a folpack fóliával kibélelt tortaformába visszatesszük. A túrókrémet rákanalazzuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután az epreket kisebb szeletekre vágjuk, és a torta tetején elrendezzük. A tortazselét a tasakján olvasható leírás szerint elkészítjük, és az eperre locsoljuk. Hagyjuk megdermedni, majd a formából kiemeljük. Oldalát a mandulalapokkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.