Elkészítés: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Eztán hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport, és könnyedén összekeverjük egy kanállal. Miután egynemű lett, hozzáadjuk a kemény tojáshabot, és lazán elkeverjük.
Egy nagyobb méretű lapos tepsit kikenünk vajjal, kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát szépen elegyengetjük rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülés közben a tűzhely ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta.
A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel, valamint a cukorral jól elkeverjük. A többi tejet tegyük fel főni a búzadarával. Ha a tej felmelegedett, öntsük hozzá a pudingporos, cukros tejet, és főzzük készre a pudingot. Miután kihűlt, kanalazzuk bele a lekvárt, keverjük jól össze. Annyit tegyünk bele, hogy jól kiérződjön a lekvár íze.
Ha elkészült a tészta is, kicsit várjunk, hogy hűljön, majd a sütőpapírt óvatosan húzzuk le az aljáról, és az alsó felére kenjük rá a tölteléket, majd lazán tekerjük fel.
Szeletelés előtt tároljuk hűtőben 2-3 órát, majd szórjuk meg porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.