Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Epres-vaníliás piskótatekercs recept
recept
Mester

Epres-vaníliás piskótatekercs

60 perc
0 adag
Megfizethető
2011. 05. 15.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Eztán hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport, és könnyedén összekeverjük egy kanállal. Miután egynemű lett, hozzáadjuk a kemény tojáshabot, és lazán elkeverjük.

Egy nagyobb méretű lapos tepsit kikenünk vajjal, kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát szépen elegyengetjük rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülés közben a tűzhely ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta.

A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel, valamint a cukorral jól elkeverjük. A többi tejet tegyük fel főni a búzadarával. Ha a tej felmelegedett, öntsük hozzá a pudingporos, cukros tejet, és főzzük készre a pudingot. Miután kihűlt, kanalazzuk bele a lekvárt, keverjük jól össze. Annyit tegyünk bele, hogy jól kiérződjön a lekvár íze.

Ha elkészült a tészta is, kicsit várjunk, hogy hűljön, majd a sütőpapírt óvatosan húzzuk le az aljáról, és az alsó felére kenjük rá a tölteléket, majd lazán tekerjük fel.

Szeletelés előtt tároljuk hűtőben 2-3 órát, majd szórjuk meg porcukorral.

Megjegyzés
Bármilyen lekvárral, sőt friss gyümölccsel is elkészíthető. A receptet és a fotót Taiata küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.