Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól elkeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük (felfordított tálpróba). A sárgájához elkezdjük kanalanként adagolni a sütőporral kikevert lisztet, ha túl sűrű, a tojáshabbal lazítjuk. Ha minden liszt benne van a sárgájában, akkor óvatosan belekeverjük a maradék fehérjehabot (ne törjön össze!). Alaposan kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd egy kicsit a közepét kihúzzuk oldalra, így egyformán jön majd fel a tészta. Kb. 200 fokon a középső rácshelyen 25 percig sütjük, az utolsó 5 percre kicsit kinyitottam a sütő ajtaját és kitámasztottam (így a tészta nem esik össze).
A pudingot elkészítjük a hagyományos módon. Ha kész, folyamatos kevergetés mellett kihűtjük.
Az epres krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtot evőkanalanként géppel óvatosan hozzákeverjük míg szép, rózsaszín nem lesz a hab.
A tésztát cérnával vagy egy jó éles késsel 3 lapba vágjuk (én cérnával csináltam), az alsó lapra egy adag pudingot kenünk (ne legyen túl vastag, én vastagon kentem, és az epres habbal szenvedtem, mire nagyjából elosztottam rajta), erre rásimítjuk a joghurtos hab felét. Ráhelyezzük a 2. lapot, majd újra puding és a maradék joghurtos hab jön, ezt befedjük a 3. lappal. Hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
Tálalás előtt a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral felverjük, a hab egy részével bevonjuk a tortát, a maradékot habzsákba töltjük, és díszítjük vele a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.