Elkészítés: A reszelt almát lecukrozzuk, fél óra múlva kézzel kicsavarjuk, fahéjjal ízesítjük.
10 dkg lisztet összegyúrunk 10 dkg lágyra melegített zsírral (a szobahőmérsékletnél valamivel melegebb, de nem olvasztott).
20 dkg lisztet csipetnyi sóval, 1 egész tojással, kb. 4 evőkanál tejföllel (amennyit felvesz) összegyúrunk, majd kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és megkenjük az egészet a lisztes zsírral. Több rétegben hajtogatjuk, kb. 20x20 cm formára. Lisztezett gyúródeszkán a sütőtepsi duplájára nyújtjuk, kettévágjuk.
Az egyik darabot a megkent tepsibe tesszük, rátesszük az almát egyenletes vastagságban, lefedjük a másik tésztadarabbal, megszurkáljuk (villával).
Közepes tűznél aranysárgára sütjük, még melegen megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.