1. Tegyük egy pohárba a meleg tejet és 1 teáskanál cukrot. Szórjuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson (10-15 percig tartsuk meleg helyen).
2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy tálba, adjuk hozzá a maradék cukrot, aztán a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a felvert tojást. Keverjük össze jól, és dagasszuk addig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
3. Egy kis liszttel szórjuk meg a külsejét, formáljunk belőle labda alakot, és tegyük egy nagy, kizsírozott tálba, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen addig, amíg a kétszeresére nem dagad.
Végül nyújtsuk ki körülbelül 30 x 23 cm-es téglalap alakúra.
1. A tésztát kenjük be az olvasztott vajjal, szórjuk meg a cukorral, a fahéjjal és a szárított gyümölcsökkel.
2. Hosszában tekerjük fel, a végeit nyomkodjuk be. Vágjuk le a két végét, azután vágjunk le belőle 8 szeletet, és tegyük az előkészített tepsire szorosan egymás mellé, de úgy, hogy legyen helye a tésztának megnőni
3. A tetejét lazán kenjük meg olajjal, és tegyük meleg helyre 30 percre vagy addig, amíg a kétszeresére nem dagad a sütemény.
4. Mindeközben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és az édességet süssük 18–22 percig.
1. Oldjuk fel a cukrot 3 evőkanál vízben és a citromlében, majd forraljuk 2 percig.
2. Vegyük le a tűzről, és kenjük meg a zsemléket a mázzal. Végül tegyük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.