Előkészítés: A tojásokat nagyon habosra keverjük a cukorral (10 perc géppel!). A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikapirgáljuk a belsejét, a tojáskrémhez adjuk. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, a tokaji aszút, a fahéjat és kanalanként a zsemlemorzsát. Lefedjük, fél órát pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa jól megdagadjon.
Elkészítés: Nagyobb lábasban vagy a fritőzben felforrósítjuk az olajat (170-180 °C-ra). Kávéskanálnyi adagonként, vizes kézzel golyókat formálunk a masszából, 8-10 darabonként az olajba tesszük, és 4 percig, pirosra sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk a fánkocskákat porcukorral, és minyonpapírba ültetve kínáljuk. Savanykás lekvárt vagy fanyar-édes narancsdzsemet, almapürét, forró vaníliaöntetet adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.