Elkészítés: A lisztből a sütőporral, a cukorral, a sóval és a margarinnal sima omlós tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Pihentetés után a tésztát kerek formájúra kinyújtjuk, a sütőpapírral kibélelt forma aljára tesszük, villával többször megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 175 fokon, kb. 10 percig elősütjük.
A felezett őszibarackot lecsepegtetjük, félbevágjuk, majd a negyedeket keresztben többször bevágjuk. A tojásokat és a tejszínt habverővel felverjük. A kétszersültet elmorzsoljuk, és a cukorral, a sóval, a mandulával, a cukrozott citromhéjjal, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük, a habhoz adjuk, és lazán elkeverjük. A masszát az omlós tésztára öntjük, a tetejére tesszük a negyedelt, bevágott barackszeleteket. Ezután a tésztát 175 fokon kb. 45-50 percig tovább sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.