Elkészítés: Egy bögre (2-2,5 dl) tejben elkeverünk 1 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a citromhéjat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Közepébe mélyedést készítünk, oda megy az élesztős tej, a maradék tej (vagy aludttej) langyosítva és a 2 tojás, kissé felverve. Elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor már hozzávetőlegesen összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jó hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt megkelesztjük.
A fánktepsi mélyedéseit kiolajozzuk, a tésztából olajos kézzel nagyobb diónyi darabokat csípünk, hurkát formálunk, és a formába tesszük, végüket összecsípjük. Tetejüket is lekenhetjük kevés olajjal.
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a fánkokat.
Sülés közben elkeverjük a porcukrot a citromlével, majd a még meleg fánkokra csurgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.