Elkészítés: Áztassuk a zsemlét vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. A petrezselyemzöldet vágjuk apróra, majd keverjük el a darált hússal és a tojással. A masszát ízesítjük sóval, mustárral, borssal, szerecsendióval. Készítünk belőle hosszúkás formát, s alufóliára helyezve lapítsuk szét. Vágjuk a sajtot vastag csíkokra, helyezzük bele a hús közepébe, melyet a fólia segítségével hosszú csíkká tekerünk össze, s a kivajazott sütőformá közepébe tesszük. Jénai tál vagy ezek a szép porcelán sütőtálak a legjobbak. Megszórjuk a provanszi fűszerkeverékkel. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval. Rétegezzük a fasírt köré, mintha tetőcserepet raknánk fel. A tejszínes-fokhagymás Rafinériát a recept szerinti mennyiségű vízzel elkészítve öntsük a húsra és a burgonyákra. Takaréklángon 50-60 percet süssük. A vége felé egy kis reszelt sajtot szórhatunk rá. Nagyon guszta vendégváró vacsora is lehet. Salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.