Elkészítés: A piskótához keverőtálba tesszük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jó habosra keverjük (legalább háromszorosára habosítsuk). Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vanília-aromát és a 2 evőkanál forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. Végül beleszitáljuk a lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!!
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 12 percig sütöttem).
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhát benedvesítünk (éppen csak nyirkos legyen), majd a forró tésztát letakarjuk vele. Így letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Nem kell félni, a tészta nem szívja magába a nedvességet. Ha kihűlt, levesszük róla a konyharuhát, és óvatosan felcsavarjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A grillázshoz egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón egy olajjal megkent fém tálcára (vagy márványlapra) öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, kemény állagú lesz. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot, jó habos legyen a krém. Végül elfelezzük a krémet.
A krém feléhez hozzáadjuk a kakaóport, és így is jól kikeverjük.
A másik feléhez hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű grillázst, és ezt is jól kikeverjük (minél több benne grillázs, annál finomabb).
A piskótát kicsavarjuk, majd rákenjük a grillázzsal ízesített krémet. Óvatosan feltekerjük, és egy tálcára helyezzük. A külső felét bekenjük a kakaós krémmel, majd fatörzshöz hasonlóra mintázzuk. Pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.