Elkészítés: A tojásfehérjét 5 evőkanál langyos vízzel habbá verjük. Belekeverünk 12 dkg cukrot, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet 10 dkg keményítővel, a kakaóval és a sütőporral együtt a habba vegyítjük.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35 percig sütjük. A kihűlt tésztát keresztben kétszer elvágjuk.
A befőttet lecsöpögtetjük, 4 kanál befőttlében elkeverjük a maradék keményítőt. A többi levet 2 kanál cukorral és a fahéjjal felfőzzük, majd besűrítjük. A gyümölcs 2/3-át visszatesszük a lébe, és az alsó lapra halmozzuk.
3 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verünk.
A feloldott zselatint a pálinkával együtt a habba keverjük.
A hab felét a meggyre simítjuk. Befedjük a második lappal, és rásimítjuk a maradék tejszínhabot. Befedjük a harmadik tortalappal, és hűvös helyre
állítjuk.
A maradék tejszínhab 2/3-át a torta tetejére és oldalára kenjük. A többiből a szélére 12 tojásdad kört nyomunk, belsejükbe ribizlilekvárt és meggyet teszünk. A torta oldalát megszórjuk reszelt csokoládéval, a közepét pedig pisztáciával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.