Elkészítés: A tojásfehérjét 5 evőkanál langyos vízzel habbá verjük. Belekeverünk 12 dkg cukrot, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet 10 dkg keményítővel, a kakaóval és a sütőporral együtt a habba vegyítjük.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35 percig sütjük. A kihűlt tésztát keresztben kétszer elvágjuk.
A befőttet lecsöpögtetjük, 4 kanál befőttlében elkeverjük a maradék keményítőt. A többi levet 2 kanál cukorral és a fahéjjal felfőzzük, majd besűrítjük. A gyümölcs 2/3-át visszatesszük a lébe, és az alsó lapra halmozzuk.
3 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verünk.
A feloldott zselatint a pálinkával együtt a habba keverjük.
A hab felét a meggyre simítjuk. Befedjük a második lappal, és rásimítjuk a maradék tejszínhabot. Befedjük a harmadik tortalappal, és hűvös helyre
állítjuk.
A maradék tejszínhab 2/3-át a torta tetejére és oldalára kenjük. A többiből a szélére 12 tojásdad kört nyomunk, belsejükbe ribizlilekvárt és meggyet teszünk. A torta oldalát megszórjuk reszelt csokoládéval, a közepét pedig pisztáciával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.