A tojásfehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd kemény habbá verjük.
Egy edényben átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, majd összekeverjük.
Egy spatula segítségével a száraz összetevőket apránként hozzákeverjük a habhoz, figyeljünk arra, hogy óvatosan dolgozzunk és szép, sűrű masszát kapjunk.
A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk. A halmokat egymástól három ujjnyi távolságra helyezzük el.
A tepsit óvatosan az asztallaphoz ütögetjük, majd hagyjuk 40 percig szobahőmérsékleten pihenni a halmocskákat.
Előmelegített sütőben, 150 Celsius-fokon, 17 perc alatt készre sütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A macaronokat ízlésünk szerint választott krémmel (például málnakrémmel) megtöltjük, majd egymáshoz illesztjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.