Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A félbevágott padlizsán felületét kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk bátran. A vágott felével lefelé tegyük a sütőbe egy papírral bélelt sütőtálcára. Süssük puhára kb. 20 perc alatt.
A padlizsánt a sütőből kivéve, vegyük le a sütő hőfokát 160 fokra.
A kissé kihűlt padlizsán húsát aprítsuk fel, majd keverjük össze a morzsolt fetával, az aprított pisztáciával, fűszerezzük őrölt korianderrel, valamint aprított friss mentával.
Olajozzunk ki egy muffintepsit. A réteslapokat egyenként kenjük meg olajjal és helyezzük egymásra. A muffinforma nagyságától függően vágjuk 6-9 egyenlő négyzetre, majd nyomkodjuk bele a formákba a tésztát. Töltsük meg a kosárkákat a padlizsános töltelékkel, majd a tészta széleit a sarkuknál fogva nyomkodjuk össze. A tetejüket kenjük meg kevés olajjal, és szórjuk meg némi aprított pisztáciával.
Süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.