Elkészítés: A vizes piskótához a 4 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral és 4 evőkanál vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, késhegynyi sütőport, és a felvert tojásfehérjével összedolgozzuk. Kb. 20-25 percig sütjük 200 fokon.
A kakaós laphoz 35 dkg lisztet, 15 dkg zsírt vagy vajat, 1 csomag sütőport, 1 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz összegyúrunk. 2 lapba kinyújtjuk, majd a tepsi hátulján megsütjük.
A krémhez 3 evőkanál liszte, 4 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukor keverékét sűrűre főzzük. Ha kihűlt, 20 dkg vaj és 25 dkg porcukor keverékével kézimixerrel összekeverjük.
Rétegesen rakjuk egymásra, mégpedig az alábbiak szerint: kakaós lap, krém, vizes piskóta, krém, kakaós lap.
A mázhoz 1 tábla tortabevonót 4 evőkanál olajon felolvasztunk és a sütemény tetejére kenjük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.