Elkészítés: A vizes piskótához a 4 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral és 4 evőkanál vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, késhegynyi sütőport, és a felvert tojásfehérjével összedolgozzuk. Kb. 20-25 percig sütjük 200 fokon.
A kakaós laphoz 35 dkg lisztet, 15 dkg zsírt vagy vajat, 1 csomag sütőport, 1 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz összegyúrunk. 2 lapba kinyújtjuk, majd a tepsi hátulján megsütjük.
A krémhez 3 evőkanál liszte, 4 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukor keverékét sűrűre főzzük. Ha kihűlt, 20 dkg vaj és 25 dkg porcukor keverékével kézimixerrel összekeverjük.
Rétegesen rakjuk egymásra, mégpedig az alábbiak szerint: kakaós lap, krém, vizes piskóta, krém, kakaós lap.
A mázhoz 1 tábla tortabevonót 4 evőkanál olajon felolvasztunk és a sütemény tetejére kenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.