Elkészítés: A megmosott, leszárított sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, az aprított fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű keverékében megforgatjuk, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk a felforrósított olajjal, 1 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve kb. 1 óra alatt jó 3/4 puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Végül levesszük róla a fóliát, és a forró sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a hagymakompóthoz a megtisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágjuk, majd a forró olajon világosbarnára karamellizált cukorra szórjuk, elkeverjük, felöntjük 1,5 deci vízzel, sóval, cukorral, ételecettel pikánsra ízesítjük, és közepes tűzön 15-20 perc alatt készre pároljuk, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.
A körethez a héjában főtt burgonyát serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk és sózzuk.
Tálaláskor a sertéssültet éles késsel felszeleteljük, tányérra tesszük, és a hagymakompóttal, pirított burgonyával körítjük. Forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.