Előkészítés: A salátákat leveleire szedjük, megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A karalábét, a retket meghámozzuk, és gyufaszál vastagságú hasábokra vágjuk. A répát is meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A csírát leöblítjük. A gombát megtisztítjuk, és négybe vágjuk.
Elkészítés: A salátát egy nagy tálba tépkedjük, összekeverjük a karalábéval, a retekkel, a répával, a csírával és a gombával. Az ecetet kikeverjük a mustárral, sóval, borssal ízesítjük, és erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A napraforgómagot zsiradék nélkül hirtelen megpirítjuk, és a zöldségekre szórjuk. A salátára öntjük az öntetet, összeforgatjuk, és ízlés szerint, ha szeretjük, spentótleveleken tálaljuk.
Készítsünk házilag napraforgómag-csírát. Ehhez a nyers napraforgómagot szórjuk egy befőttes üvegbe, öntsünk rá annyi langyos vizet, amennyi ellepi, és lefedve kb. 4 órát áztassuk. Ezután az üveg tetejére kössünk gézlapot, fordítsuk fel az üveget, hogy a víz lecsepeghessen. A magokat világos helyen 3 napig csíráztassuk. Minden nap 10 percre áztassuk be, és utána alaposan csepegtessük le, hogy ne penészedjen meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.