Elkészítés:
1.) A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a szódabikarbónával, a tejben megfuttatott élesztővel, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
2.) A tésztát fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük, és egy éjjelen át (de legalább egy órán át) pihentetjük.
3.) Másnap megmossuk, lehéjazzuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk az almát. Fogunk egy serpenyőt, és 4 dkg vajon fél citrom levével és annyi cukorral, amennyi kellemes, de nem túl édes ízt ad az almának, megpároljuk. (Így az almák szélei kissé pépesek lesznek, de szeletekben maradnak.) Az almát félretesszük, hogy kihűljön.
4.) Elkészítjük a mákos tölteléket: 1 dl tejet felforralunk 13 dkg cukorral, majd összekeverjük a 25 dkg mákkal.
5.) Elkészítjük a diós tölteléket: 1 dl tejet felforralunk 11 dkg cukorral, majd összekeverjük a 25 dkg dióval.
6.) A tésztát 4 részre osztjuk, amelyeket vékony lapokká nyújtunk. A méret legyen akkora, amekkora épp belefér egy közepes vagy kisebb tepsibe.
7.) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük az első tésztalapot. Megkenjük baracklekvárral, és rásimítjuk a kihűlt mákos tölteléket.
8.) A mákos töltelékre ráhelyezzük a második lapot, megkenjük baracklekvárral, és szép sorban rárakosgatjuk az almaszeleteket.
9.) Az almaszeletekre rátesszük a harmadik tésztalapot, megkenjük baracklekvárral, és rákenjük a diótölteléket.
10. A diós töltelékre rátesszük az utolsó tésztalapot, villával megszurkáljuk, és előmelegített, sütőben kb. 190 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. (Ha nagyon barnulni kezdene a teteje, tegyünk rá egy sütőpapírt.) Ha elkészült, megvárjuk, amíg kihűl, vaníliás cukorral megszórjuk, és felszeletelve tálaljuk. (Sokkal finomabb a sütemény, ha egy napig hagyjuk állni!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.