Elkészítés: A margarint melegítsük meg egy kicsit mikróban, fokhagyma nyomón préseljük bele a fokhagymát, öntsük hozzá a tojásokat, a joghurtot, és villával keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, ha ragad, adjunk hozzá még lisztet, de ne túl sokat. Ha hűtőben pihentetjük fél órát, akkor könnyebben kezelhető lesz.
Vegyük ki a felét, alaposan meglisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra (tetejét is jól lisztezzük), kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal, majd vágjuk derelyevágóval vékony pálcákra. (Van, aki a tésztát teszi a tepsibe, és ott vágja fel, így kevesebb vele a munka, és sülés után tördeli fel, de én széles lapos késsel egyenként rakom tepsibe.) A maradék tésztát ugyanígy készítsük elő a sütéshez.
30-40 percig süssük lassú tűzön, hogy közben száradjon is. Én utána sem tartom letakarva, legyen igazán finom ropogós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.