Az uborkákat alaposan megmossuk, a végeiket levágjuk. Hosszában bevágjuk mindkét irányban, így amikor elkészül, csak szét kell húzni, és nem kell külön feldarabolgatni.
Egy 3 literes üvegbe szorosan beleállítgatjuk az uborkákat, majd rátesszük a megpucolt és apróra vágott fokhagymát a megmosott kaporral együtt.
Langyos sós vízzel felöntjük, nagyjából másfél liter víz kell hozzá.
A kenyeret gézbe csavarjuk, hogy az érlelés során ne máljon szét, és rátesszük az uborkák tetejére. Ha szükséges, még öntünk vizet az üvegbe, hogy teljesen tele legyen. Tányérral lefedve hagyjuk pihenni.
Napra téve 3-4 nap alatt elkészül a fokhagymás kovászos uborka. Ekkor befőttes üvegbe tesszük az uborkákat, feltöltjük az üveget a lszűrt lével. Hűtve tároljuk és hűtve kínáljuk köretként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.