Elkészítés: A megmosott és leszárított pulykamellet éles késsel 4 egyforma, hosszúkás szeletre vágjuk, majd minden szeletet 3 hosszú csíkra vágunk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és míg a köreteket készítjük, lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni.
A forró meggyhez a virágmézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott meggyet, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről.
A meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd a forró vajon az aprított petrezselymet megfuttatjuk, hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt burgonyát, lazán összerázzuk úgy, hogy a burgonya ne essen szét.
Végül a pácolt pulykafonatokat saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a petrezselymes burgonyát és a forró meggyet tányérra szedjük, és melléfektetjük a fonott pulykamellet.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.