Elkészítés: A megmosott és leszárított pulykamellet éles késsel 4 egyforma, hosszúkás szeletre vágjuk, majd minden szeletet 3 hosszú csíkra vágunk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és míg a köreteket készítjük, lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni.
A forró meggyhez a virágmézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott meggyet, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről.
A meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd a forró vajon az aprított petrezselymet megfuttatjuk, hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt burgonyát, lazán összerázzuk úgy, hogy a burgonya ne essen szét.
Végül a pácolt pulykafonatokat saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a petrezselymes burgonyát és a forró meggyet tányérra szedjük, és melléfektetjük a fonott pulykamellet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.