Elkészítés: Egy keverőtálba kimérek 21 dkg lisztet, a liszthez hozzáteszek háromnegyed teáskanál sütőport meg egy csipet tengeri sót. Aztán az egészet összekeverem, és félreteszem. Kimérek 1 és 1/4 dl joghurtot, és ezt is félreteszem. Következő lépésként egy nagy keverőtálba beleütök 3 tojást, hozzámérek 21 dkg kristálycukrot, 3 csepp vaníliaaromát adok hozzá, majd az egészet habosra keverem.
Ahabos tojáshoz hozzáteszem az előzőleg megolvasztott és langyosra hűtött vajat és a joghurtot, és ezeket is elkeverem benne. Most már csak annyi a teendő, hogy a sütőporos lisztet hozzáforgassam ehhez a cukros-tojásos-vaníliás masszához.
A tészta felét beleöntöm a kivajazott, kilisztezett tortaformába. A maradék tésztába pedig beleöntöm a már szintén előre elkészített olvasztott csokit és alaposan elkeverem benne, aztán ezt a tésztát egy kanál segítségével ráegyengetem a tortaformában lévő „sárga” rétegre. Aztán fogom, megfordítom a kanalat és a kanál végével kis körkörös mozdulatokkal gyengéden összevegyítem a kétfajta tésztaréteget.
Ha ezzel is megvagyok, forró sütőbe téve 30 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor tejszínhabot és lecsöpögtetett barackbefőttet púpozok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.