Elkészítés: Egy koszorú alakú sütőformát kivajazunk, beszórunk liszttel. Összevegyítjük a lisztet, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat).
A tésztához habosra kikeverjük a vajat/margarint a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kanalanként, felváltva belekeverjük a habot és a lisztkeveréket, végül a reszelt citromhéjat és a rumot. A formába simítjuk, 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, kihűtjük.
Közben a grillázshoz egy lábaskában felolvasztjuk a vajat/margarint, elkeverjük a kristálycukorral. Amint pirulni kezd, beledobjuk a vágott mandulát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. Olajjal megkenünk egy alufólialapot vagy tepsit, vékonyan elsimítjuk rajta a grillázst, hagyjuk kihűlni. Kisebb darabokra tördeljük: nejlonzacskóba tesszük, és átgörgetve rajta a nyujtófát, finomra megtörjük.
A töltelékhez való 20 dkg vajat/margarint habosra keverjük, kanalanként összedolgozzuk a pudinggal és a rummal.
A koszorút 3 lapra-karikára vágjuk, a két alsó karikát megkenjük a krém felével, eredeti formájára igazítjuk, rátesszük a harmadikat, és körben a külsejét-belsejét bevonjuk a maradék krémmel. Sűrűn megszórjuk a grillázzsal. Tálalásig hidegen tartjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.