Elkészítés: A zöldségféléket alaposan átmosom, meghámozom, megtisztítom, melyiket hogyan szokás. A kelkáposztát felaprítom, a hagymát apró kockákra vágom, a sárga- és a fehérrépát, valamint a zellergumót felkockázom, a petrezselyemzöldet apróra vágom, a virslit felkarikázom.
2 evőkanálnyi vajon egy fazékban megpirítom a hagymát, majd beleadom a kelkáposztát és a felaprított zöldségeket, megszórom kevés őrölt fehérborssal, összepirítom, ráöntöm a fehérbort. Rövid ideig így párolom, meghintem a liszttel, alaposan elkeverem, zsírjára pirítom. Felöntöm a húslével, sózom, borsozom, takaréklángon addig főzöm, míg a zöldségfélék teljesen megpuhulnak. Lehúzom a tűzről, merülő turmixszal összegturmixszolom. Visszateszem a tűzhelyre, lassan beleadom a tejszínt, óvatosan, nehogy összeugorjon, átmelegítem, de már nem forralom.
Amíg a leves készült, egy serpenyőben a maradék vajon hirtelen, többször átforgatva lepirítom a virslikarikákat.
Frissen, melegen tálalom, a sült virslikarikákat adom hozzá levesbetétként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.