Elkészítés: Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk hogy jól lecsepegjen.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután egy teflon serpenyőben 1-2 evőkanál olajon süssük elő mindkét oldalát.
Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, majorannával és kakukkfűvel. Ezután a fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét. Végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük (azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel, nehogy elnyomják a füge ízét).
A maradék bort, öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig pároltam). Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét vagy párolt rizst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.