Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Füstölt csülkös lencseragu  recept
recept
Bonyolult

Füstölt csülkös lencseragu

120 perc
6 adag
Megfizethető
2020. 04. 23.

Elkészítés

  1. A lencsét beáztatjuk kb. háromszoros-négyszeres mennyiségű vízbe, legalább 3 órára.
  2. A füstölt csülköt felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Kis lángon főzzük 2,5 órát. 1,5 óra főzés után hozzáadjuk a füstölt nyúlját (sertés bordavég), mivel ennek kevesebb idő kell, mint a csülöknek.
  3. A megfőtt csülköt a vízből kivéve hagyjuk visszahűlni annyira, hogy le lehessen szedni a csontról a húst. (Több mint 2 óra főzés után ez meglepően könnyen megy. Szinte magától omlik le a csontról.) Amikor kezelhetőre hűlt, akkor felkockázzuk és félretesszük. A csülkös főzőlevet ne öntsük ki, nagyjából a harmadát használni a fogjuk később.
  4. A karikára vágott lángolt kolbász zsírját kiolvasztjuk (szükség esetén sertés zsírral vagy szalonnával segítve, ha nincs alatta elég zsír) és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Közben mehet rá a vékonya szeletelt fokhagyma is.
  5. Amikor már piros lesz a "levesalapunk" a kolbászból kisült zsírtól, akkor rányomunk kb. 2 evőkanálnyi mustárt (ezt ne hagyd ki akkor sem, ha elsőre furán hangzik) és lassú lángon összeforgatjuk néhány gyors mozdulattal. Itt érdemes vigyázni, mert nagyon könnyen le tud égni. Egy kevés víz segíthet, hogy ne legyen gond.
  6. Tűzről lehúzva megfűszerezzük az alapot. Ízlés szerint fekete bors, őrölt paprika, majoránna kerül bele. A korábban félretett csülök főzőlé kb. egyharmadával felöntjük az ételt. (A főzőlé mennyiségével lehet játszani, de figyeljünk, mert a csülöktől nagyon sós tud lenni. )
  7. Első rottyanás után belerakjuk a karikára vágott fehér- és sárgarépát. Amikor kezd puhulni a zöldség, beletesszük az előre beáztatott lencsét, csülköt és a felkarikázott póréhagymát.Tálalható, amint megpuhult a lencse.

PÓRÉS-ÚJHAGYMÁS LENCSEFASÍRT>>>

LENCSESALÁTA VIRSLIVEL>>>

KOLBÁSZOS LENCSELEVES KAPROS KRUMPLIGOMBÓCCAL>>>


Megjegyzés
Tálaláskor tányéronként 1 evőkanál tejföl ajánlott ;)

Recept értékelése

Ajánljuk még

Lencseragu édesburgonyába töltve
Recept
Egyszerű

Lencseragu édesburgonyába töltve

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Hasonló receptek

Lencseragu édesburgonyába töltve recept
Recept
Egyszerű

Lencseragu édesburgonyába töltve

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.