Elkészítés: Az újhagymákat apró kockákra, a fokhagymát egészen finomra, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikákat nagyjából 1 cm-esre darabolom. A paradicsomokat forró vízbe mártva meghámozom, majd felkockázom.
Az olajon üvegesre pirítom az újhagymát, hozzáadom a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, valamint a sűrített paradicsomot. Erre dobom rá a padlizsánkockákat, fűszerezem, aztán mikor kezdenek összeesni jöhet hozzá előbb a kétféle paprika, majd a cukkini és a paradicsom. Erős tűzön sütöm a zöldségeket 5-6 percig. Épp csak annyira, hogy a padlizsán már puha, a többi hozzávaló pedig roppanós legyen. Félrehúzom a tűzről, kissé hűlni hagyom.
A sajtszeleteket 1 cm széles csíkokra vágom. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtófával akkorára igazítom, hogy a tepsibe helyezve a peremre is kerüljön tészta. A tepsibe helyezett tésztára újabb sütőpapírt borítok, erre szórom a sütési nehézékként használt rizst (ez természetesen lehet bármely száraz hüvelyes is). Előmelegített sütőben 4-5 percet elősütöm a tésztát. A nehezék megóvja attól, hogy nagyon felpúposodjon, de ennyi idő alatt a felszíne kissé megszilárdul, nem áztatja el majd a rákerülő töltelék.
A sütési nehezék és a felső sütőpapír eltávolítása után egyenletesen rákanalazom az illatos ratatouille-t, majd berácsozom a sajtcsíkokkal.
További 25-30 percre visszateszem a sütőbe. A sajtszeletek szépen ráolvadnak a lepény tetejére, a szélei megemelkednek, az alja halványpirosra sül.
Éles késsel nagyjából 8X8 cm-es kockákra vágva tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.