Elkészítés: Az újhagymákat apró kockákra, a fokhagymát egészen finomra, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikákat nagyjából 1 cm-esre darabolom. A paradicsomokat forró vízbe mártva meghámozom, majd felkockázom.
Az olajon üvegesre pirítom az újhagymát, hozzáadom a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, valamint a sűrített paradicsomot. Erre dobom rá a padlizsánkockákat, fűszerezem, aztán mikor kezdenek összeesni jöhet hozzá előbb a kétféle paprika, majd a cukkini és a paradicsom. Erős tűzön sütöm a zöldségeket 5-6 percig. Épp csak annyira, hogy a padlizsán már puha, a többi hozzávaló pedig roppanós legyen. Félrehúzom a tűzről, kissé hűlni hagyom.
A sajtszeleteket 1 cm széles csíkokra vágom. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtófával akkorára igazítom, hogy a tepsibe helyezve a peremre is kerüljön tészta. A tepsibe helyezett tésztára újabb sütőpapírt borítok, erre szórom a sütési nehézékként használt rizst (ez természetesen lehet bármely száraz hüvelyes is). Előmelegített sütőben 4-5 percet elősütöm a tésztát. A nehezék megóvja attól, hogy nagyon felpúposodjon, de ennyi idő alatt a felszíne kissé megszilárdul, nem áztatja el majd a rákerülő töltelék.
A sütési nehezék és a felső sütőpapír eltávolítása után egyenletesen rákanalazom az illatos ratatouille-t, majd berácsozom a sajtcsíkokkal.
További 25-30 percre visszateszem a sütőbe. A sajtszeletek szépen ráolvadnak a lepény tetejére, a szélei megemelkednek, az alja halványpirosra sül.
Éles késsel nagyjából 8X8 cm-es kockákra vágva tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.