Előkészítés: A füstölt húsokat egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A vizet többször kicseréljük.
Elkészítés: Másnap egy vastag falú nagy edénybe tesszük a húsokat, a szalonnát, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Habját többször leszedjük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a káposztát, a répát, négybe vágjuk, és a húshoz adjuk. Később a fehérrépát, a karalábét, a póré fehér részét nagyságtól függően ketté vagy négybe vágjuk, és a leveshez adjuk. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát, a hagymába tűzzük a szegfűszeget, és a fokhagymával együtt ezt is a levesbe tesszük. Sóval, borssal ízesítjük. Végül meghámozzuk a burgonyát, négybe vágjuk, a leveshez adjuk, és még 20-30 percig főzzük. Közben elkészítjük a szószt: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, 1-2 perc alatt világosra pirítjuk, és felöntjük a húslevessel. Alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a mustárt, az ecetet, a tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a tojássárgáját, de már nem forraljuk tovább. Sóval, borssal ízesítjük. A húst tálra emeljük a levesből, a zöldségeket köré rendezzük, és a szószt külön kínáljuk hozzá. (A levet tegyük félre húslevesnek.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.