Elkészítés: Íme egy szupergyors és egyszerű étel, amit napok alatt el lehet készíteni... :) (Mivel javaslom a pár óráig, esetleg egy éjjelen keresztül tartó marinálását a husinak, ezért írtam, hogy akár napokig is eltarthat, míg a kezdetektôl eljutunk a végtermékig.) Na lássuk, hogy is van ez... :)
Kezdjük a marinírral... 1 deci joghurtot összekutyulok a fűszerekkel. A húst falatnyi darabkákra felkockázom, és összekeverem a fűszeres joghurttal, majd lefedve a hűtőbe teszem. A felhasználandó fokpiszkálókat vízbe dobom, hadd ázzanak, máskülönben előfordulhat, hogy túl tüzes kedvük lesz a grill alatt :) Ez nagyjából 5 perc.
Másnap vagy órákkal később begyújtom a grillt és kettesével felnyársalom a húsdarabokat. Ezek aztán mennek a grill alá 10-15 percre, vagy amíg szépen átsülnek. Közben nem árt őket többször megforgatni, mert maguktól nem fogják csinálni :) Amíg ezek szoláriumoznak, addig egy nagy lyukú reszelőn lereszelem az ubit és összekeverem ½ deci joghurttal s egy pici sóval. A húsokat az uborkás salátával tálalom, s lehet kezdeni a mártogatást!
Másfajta marinír:
1 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 kicsi erőspaprika
½ citrom
½ kiskanál kurkuma
½ kiskanál őrölt köménymag
1 evőkanál koriander
½ kiskanál ôrölt fahéj
½ kiskanál pirospaprika
½ kiskanál bors
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.