Elkészítés: A padlizsánokat megszurkálom, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt puhára sütöm. A már langyos padlizsánokat meghámozom, krémes húsukat egy nagy keverőtálba kanalazom.
Hozzáadom a zsemlemorzsát, a darált diót, a sajtot, a kissé felvert tojást, valamint a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és a fűszereket. Ha túlságosan lágy lenne a massza, a zsemlemorzsa mennyiségét lehet növelni. A fűszerezést befolyásolja a felhasznált sajt sótartalma és persze az is, ki mennyire kedveli a markáns ízeket.
A közepesen lágy masszából nedves kézzel dió nagyságú kis gombócokat formálok. Egy tepsit sütőpapírral borítok, vékonyan megkenem olívaolajjal, erre helyezem a kis gombócokat. sütőt ismét előmelegítem 180 fokra, és 15-20 perc alatt pirosra sütöm a tepsi tartalmát. Kb. félidőben minden gombóckán fordítok egyet, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon.
Amíg a padlizsánok sülnek, elkészítem az egyszerű paradicsomszószt. A hagymákat apróra kockázom, olívaolajon megdinsztelem, felöntöm a passzírozott paradicsommal, ízesítem, fűszerezem. Forralás után szinte azonnal besűrűsödik, nincs szükség liszt hozzáadására! A kész szószt botmixerrel selymesre keverem.
A padlizsángombócokat paradicsomszósszal tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.