A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Fűszeres padlizsánsaláta paradicsommal recept
recept
Bonyolult

Fűszeres padlizsánsaláta paradicsommal

45 perc
0 adag
Átlagos
2013. 11. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt alapos mosás után nagyjából 1 cm-es kockákra darabolom. A paradicsom héját éles késsel bemetszem, 1 percre forró vízbe dobom, meghámozom, és a padlizsánnal nagyjából azonos méretűre darabolom. Az újhagymát egészen apróra kockázom.

Egy nagyobb serpenyőben kissé felmelegítem az olajat, majd rádobom a szárított fűszereket, aztán a padlizsánkockákat. Kissé sózom, cayenne-i borssal meghintem. Állandó kevergetés mellett kissé átpirítom, majd jöhet a sűrített paradicsom, végül zöldségalaplével engedem fel. Amikor a padlizsán puhulni kezd, egy szűk maréknyi paradicsomot hozzáadok. Így a padlizsán, ami úgy működik, akár a szivacs, nem olajat, hanem finom zöldségleveket vesz magához. Nagyjából 8-10 perc elegendő, hogy minden megpuhuljon.

Ekkor félrehúzom a tűzről, kissé hűlni hagyom, majd összekeverem a maradék paradicsommal, meglocsolom a kétféle ecettel, és még egyszer óvatosan átforgatom. Tálba szedem, ha már szobahőmérsékletű, beteszem a frizsiderbe, és legalább 1 órán át érlelem.

Kitűnő friss kenyérrel előételként, de sültekhez, grillezett sajthoz, húsokhoz is pompás!

Megjegyzés
További fotók, receptek és trükkök Habliliom blogjában! >>> A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.