Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatom, reggel pedig sós vizben 15 percig főzőm. A kínai kelből leszedek 12 levelet, és sós vizben 5 percig főzöm. A többi zöldséget megpucolom és 1-2 cm-es darabkákra vágom.
A hagymát az olajon megpárolom, mehet bele a gomba, a répa, a leszűrt sárgaborsó, a karfiol, a paradicsom, a paprika, a gyömbér, a fokhagyma és a fűszerek (só, kurkuma, szerecsendió). Kb. 10 perc párolás után hozzáadom a krumplit, majd további 5 perc párolás után a cukkinit is.
Leveszem a fedőt, és a levét még elpárolom, majd kiolajozok egy tepsit, előmelegítem 190 fokra a sütőt.
Alulra 4 levél kínai kelt teszek, erre halmozom a zöldséges keverék felét, 1/3 rész reszelt sajtot és a tejfölös öntet (a tejfölt 1 tojással kikeverem) 1/3-át. Újra rétegezem: kínai kel, zöldségek másik fele, sajt, öntet, betakarom az utolsó 4 levél kínai kellel, majd a maradék tejfölös öntet jön, erre a maradék sajt, megszórom szezámmaggal a tetejét.
Addig sütöm amíg a teteje szépen megsül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.