Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatom, reggel pedig sós vizben 15 percig főzőm. A kínai kelből leszedek 12 levelet, és sós vizben 5 percig főzöm. A többi zöldséget megpucolom és 1-2 cm-es darabkákra vágom.
A hagymát az olajon megpárolom, mehet bele a gomba, a répa, a leszűrt sárgaborsó, a karfiol, a paradicsom, a paprika, a gyömbér, a fokhagyma és a fűszerek (só, kurkuma, szerecsendió). Kb. 10 perc párolás után hozzáadom a krumplit, majd további 5 perc párolás után a cukkinit is.
Leveszem a fedőt, és a levét még elpárolom, majd kiolajozok egy tepsit, előmelegítem 190 fokra a sütőt.
Alulra 4 levél kínai kelt teszek, erre halmozom a zöldséges keverék felét, 1/3 rész reszelt sajtot és a tejfölös öntet (a tejfölt 1 tojással kikeverem) 1/3-át. Újra rétegezem: kínai kel, zöldségek másik fele, sajt, öntet, betakarom az utolsó 4 levél kínai kellel, majd a maradék tejfölös öntet jön, erre a maradék sajt, megszórom szezámmaggal a tetejét.
Addig sütöm amíg a teteje szépen megsül.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.