Elkészítés: Egy serpenyőben 10 dkg felkockázott szalonnát kisütünk, majd 1 kisebb vöröshagymát apró kockákra vágva üvegesre párolunk benne. Rátesszük a 20 dkg apró kockára vágott marhanyelvet, és lepirítjuk. Rámorzsolunk 1 darab - tejben áztatott és kinyomkodott - zsemlét, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, és összedolgozzuk.
A hátszínt és a karajt kiklopfoljuk, és 1-1 hátszínre 1-1 karajt terítünk. Az összekevert raguval megtöltjük, és szorosan átkötözzük.
Egy kisebb fazékban a másik 10 dkg szalonnát kiolvasztjuk, és 1 apróra vágott vöröshagymát megpárolunk rajta. A tűzről lehúzva rátesszük a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük kevés vízzel. Belerakjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a kimosott savanyú káposztát, és a tetejét megszórjuk kaporral.
A káposzta tetejére tesszük a kötözött roládokat, és egy kissé belenyomjuk a káposztába. 1 óra alatt készre főzzük.
Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.